ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ ERİK SOSLU KABAK (ALMODRETE)

> ERİK SOSLU KABAK (ALMODRETE)
8 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik soslu kabak (Almodrete) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kabak2 çorba kaşığı sıvıyağYarım kg erik sosu1 limonun suyu4 diş sarımsak7

8 dal dereotuErik sos için: 1 kg yeşil erikSu

Erik soslu kabak (Almodrete) Nasıl Yapılır

Erik sos için; erikleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve elinizle ezerek süzgeçten geçirin. 

Kabakları soyun. Kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin. Dereotunu yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı kızdırıp kabakları 1-2 dakika soteleyin. Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyin. Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotu serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.