ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ MISIR UNU HELVASI

> MISIR UNU HELVASI
8 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mısır unu helvası tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı fırınlanmış mısır unu125 gr tereyağı1 su bardağı çekilmiş fındıkŞerbet için: 2 su bardağı tozşeker2 su bardağı su
Mısır unu helvası Nasıl Yapılır

Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın. Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.

Helvayı yuvarlak bir kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çekilmiş fındık serpin. Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.