ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ ACILI FINDIK EZMESİ

> ACILI FINDIK EZMESİ
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı fındık ezmesi tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı ince çekilmiş fındıkYarım bayat ekmek içi3 diş sarımsakYarım su bardağı fındık yağı250 gr beyaz peynir1.5 çay kaşığı nane1.5 çay kaşığı köfte baharı2 çorba kaşığı domates salçası1 çorba kaşığı pulbiber1 çay kaşığı kimyonTuz
Acılı fındık ezmesi Nasıl Yapılır

Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. 

Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.