ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ NEVZİNE

NEVZİNE

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nevzine tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 50 gr tahin
  • 50 gr ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 300 gr un
  • 1 paket kabartma tozu

Dut pekmezli şerbet için

  • 125 gr toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 çay bardağı dut pekmezi
Nevzine hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Tereyağını eritip derin bir kaba alın.Ceviz içi, tahin ve yoğurdu ekleyip karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın ve dilimleyin.Önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Dut pekmezli şerbet için, şekerle suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyu ve pekmezi ekleyip ocaktan alın.Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin.Buzdolabında en az iki saat bekletin.Dilimleyip servis tabağına alın ve bir parça kaymak ile servis edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!