ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ NİŞE HELVASI

Nişe helvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nişe helvası tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı Antep pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
  • 3.5 çorba kaşığı buğday nişastası (nişe)
  • Yarım su bardağı antepfıstığı veya iri kıyılmış ceviz

Nişe helvası Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Yarım su bardağı su ve pekmezi tencereye ekleyin. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın.

Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın. İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.