ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KELECOŞ

> KELECOŞ
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kelecoş tarifi için malzemeler
  • 250 gr kurufasulye
  • 150 gr yeşil mercimek
  • 150 gr nohut
  • 250 gr yarma buğday
  • 1 kg yoğurt
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr kuru soğan
  • 15 litre su
  • Sosu için
  • 100 gr kenevir tohumu
  • 250 gr ayçiçeği yağı
Kelecoş Nasıl Yapılır

Nohut, kurufasulye, mercimek ve yarma buğdayı akşamdan ıslatın. Kuzu etini orta boy bir tencerede tereyağı ile kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Tahılları ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın.

Tahıllar yumuşayınca yoğurdu ilave edip, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sos için, bir tavada ayçiçeğiyağı ile kenevir tohumunu kavurun ve üzerine döküp servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:19:08

IYI BIR FIKIR OLABILIR

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.