ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ETLİ KARIŞIK YAZ DOLMASI

ETLİ KARIŞIK YAZ DOLMASI

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli karışık yaz dolması tarifi için malzemeler
  • 500 gr pirinç
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 6 dolmalık küçük patlıcan
  • 6 dolmalık küçük kabak
  • 6 kırmızı dolmalık biber
  • 6 yeşil dolmalık biber
  • 6 domates
  • 3 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 2 orta boy soğan
  • Tuz
  • Su
Etli karışık yaz dolması Nasıl Yapılır

Patlıcan, kabak, domates ve biberleri dolma yapmak için hazır hale getirin. Soğan ve sarımsağı ince doğrayın. İçerisine kıyma, pirinç, domates salçası, biber salçası ve karabiberi ekleyin. 2 limonun suyunu yarım bardak suyla birlikte karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırarak dolma içini hazırlayın. Hazırladığınız içi ebzelerin içine üst kısımlarından ikişer santim  boşluk bırakarak doldurun ve ağzını kapatmak için ağızlarına birer parça domatesi kapak gibi kapatın. Tencereye kabak sonra patlıcan, biber ve domates şeklinde sırayla dizin. Dolmaların en üstüne tencere büyüklüğünde tabak kapatarak 3 su bardağı kaynamış su ve tuz ekleyin. 30 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin üzerindeki tabağı kaldırarak 1 limonun suyunu ekleyin ve 10 dakikada pişirin. Dolmaları suyunu süzerek servis tabağına dizin. Ilık servis yapın.

Not: Ayran, yeşil salata, kuru soğan ve lavaş pide ile yenilmesi tavsiye edilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!