ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ERİK TAVASI

ERİK TAVASI

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik tavası tarifi için malzemeler
  • 500 gr yeşil erik
  • 1 orta boy soğan
  • 500 gr küçük doğranmış parça et
  • 500 gr dişli taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • Tereyağı ve tuz
  • 2 su bardağı su
Erik tavası Nasıl Yapılır

Etleri tencerede 5 dakika kavurun. Az tereyağı ve kıyılmış soğanları ilave ederek 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı yenibahar ve 2 bardak kaynamış su ekleyerek etle birlikte 5 dakika daha pişirin. Üzerine yıkanmış erikleri, soyulmuş taze sarımsakları ve 1 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyerek koyu kıvama gelene kadar 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Not: Erik tavası fırın tepsisine konularak fırında da pişirilebilir.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!