ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ÇİĞ KÖFTE

Çiğ köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çiğ köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr yağsız dana kıyması(2 kez çekilmiş olmalı)
  • 500 gr köftelik bulgur
  • 1 su bardağı su
  • 3 soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Süslemek için

  • 1 demet kıvırcık salata

Çiğ köfte Nasıl Yapılır


Bulguru yıkamadan 1 bardak suyla ıslatıp 30 dakika bekletin. Kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp süzgece alın.

Soğanları soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıyma, soğan, kimyon, pulbiber, domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp yoğurun. Bulguru ekleyip ara vermeden yoğurmaya devam edin. Maydanozu ilave edip tekrar yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar koparıp hafifçe nemlendirilmiş elinizle sıkarak şekillendirin. Salata yapraklarını servis tabağına dizip üzerine köfteleri yerleştirin ve servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.