ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ CACIKLI ARAP KÖFTESİ

Cacıklı Arap köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cacıklı Arap köftesi tarifi için malzemeler

Köfte için

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 200 gram çiğ köftelik et
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber

Cacık için

  • Yarım kg pazı
  • 2 su bardağı süzülmüş yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Sos için

  • 30 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı pulbiber

Cacıklı Arap köftesi Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Soğanı soyup kıyın. Soğan,bulgur, et,un,tuz,karabiber ve toz kırmızıbiberi bir kaba alıp iyice yoğurun. Küçük, yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri suda haşlayın veya buharda pişirin.

Sarımsakları soyup  ezin. Pazıları temizleyip yıkayın. İnce kıyın.

Bir tencereye alıp su eklemeden kendi suyuyla pişirin. Sıcakken suyunu süzüp yoğurt, sarımsak ve tuz ilave ederek karıştırın. Ilıkken servis tabağına yayın.

Tereyağını bir tavaya alıp pulbiberi kızdırın. Köfteleri ekleyip soteleyin. Cacığın üzerine alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:00:32

cok guzel gorunuyoooooooooooo

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.