ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ İZMİR KÖFTESİ

İZMİR KÖFTESİ

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İzmir köftesi tarifi için malzemeler
  • 500 gr orta yağlı koyun kıyması
  • 2 soğan
  • 4 patates
  • 3 domates
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
İzmir köftesi hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

Soğanları soyup rendeleyin. Patatesleri soyup yarım santim inceliğinde dilimleyin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bayat ekmek içini suda bekletip elinizle suyunu iyice sıkın. Maydanozları kıyın.

Kıyma, soğan, ekmek içi, maydanoz, tuz ve biberi bir kapta yoğurun. Patatesleri kızartıp bir tepsiye dizin. Aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine dizin.

Tavada kalan yağa domatesleri ekleyip 1-2 dakika kavurun. Üzerine suyu ekleyip pişirin. Hazırladığınız bu sosu köftelerin üzerine gezdirerek ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!