ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ ÇAPUT AŞI (PİLAV)

> ÇAPUT AŞI (PİLAV)
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çaput aşı (pilav) tarifi için malzemeler
  • 10 taze asma yaprağı 250 gr kuzu kuşbaşı 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı pirinç 1.5 su bardağı su Tuz
Çaput aşı (pilav) Nasıl Yapılır

Asma yapraklarını küçük küçük doğrayın. Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvıyağı ekleyin. Yapraklar haşlanınca suyunu süzün. 

Eti tencereye alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve ete ekleyin. 1.5 su bardağı su ve tuz ilave edin. Kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. 

Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyin ve tahta kaşıkla harmanlayın. Üzerine kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin. Yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.