ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ TESTİ KEBABI

Testi Kebabı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

8 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Testi Kebabı tarifi için malzemeler

  • 1.5 kg orta yağlı koyun kuşbaşı2 çorbakaşığı sıvıyağ ya da margarin 1 kg arpacık soğan Yarım çorba kaşığı domates salçası 2 büyük domates Tuz
  • kimyon
  • karabiber

Testi Kebabı Nasıl Yapılır

Eti yıkayıp süzün. Güveç kabına alın, etler suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun. Yağ ilave edip kavurmaya devam edin. Arpacık soğanları soyun, domatesleri soyup doğrayın. Salça, domates ve arpacık soğanları güveçteki ete ilave edip tuz serperek karıştırın.

Güveç kabının ağzını su ve unla yoğrulmuş hamurla kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın. Karabiber ve kimyon serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.