ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli irmik helvası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 300 gr tuzsuz beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kavrulmuş çam fıstığı
Peynirli irmik helvası Nasıl Yapılır

Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. 1 tatlı kaşığı tereyağını tavaya alıp eritin. İrmiği ekleyip rengi hafifçe değişene kadar kavurun. Şekerli suyu ekleyip kısık ateşte su azalana ve irmik yumuşayana kadar pişirin. İnce parçalar şeklinde doğranmış peyniri ekleyin. 2-3 dakika daha pişirin tencereyi ocaktan alın. Kalan tereyağını ekleyip yavaşça karıştırın. Üzerine kavrulmuş çam fıstığı ekleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!