ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ PATLICANLI EKŞİLİ ÇORBA

PATLICANLI EKŞİLİ ÇORBA

0 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı ekşili çorba tarifi için malzemeler
  • 1 çay bardağı aşurelik buğday1 çay bardağı nohut1 çay bardağı kırmızı mercimek6.5 su bardağı su1 orta boy patlıcan2 çorba kaşığı salça5 diş sarımsak1 tatlı kaşığı sumak ekşisi2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı nane1 tatlı kaşığı kırmızıbiberTuz
Patlıcanlı ekşili çorba Nasıl Yapılır

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin.

Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın.

Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin.

Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:14:48

yha bişey dicem benim performans ödevim vardı ben akdeniz 'in sulu yemeklerini araştırıyorum ama hiçbiryerde yok eğer şimdi koyabiliseniz çok sevinirim yarına ödevim var . teşekkürler anonim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!