ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ PATATESLİ BİBERLİ EKMEK

Patatesli biberli ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli biberli ekmek tarifi için malzemeler

  • 1 hazır ekmek hamuru2 patates100 gr lor peyniri2 çorba kaşığı kırmızı tozbiber1 çay bardağı sıvıyağ2 çorba kaşığı susamKimyon

Patatesli biberli ekmek Nasıl Yapılır

Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Sıvıyağın yarısıyla birlikte hamura ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın. 

Bir kapta lor peyniri, tozbiber, susam, kimyon ve kalan sıvıyağı karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Başparmağınızla ortasını biraz çukurlaştırıp hazırladığınız peynirli malzemeyi yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.