ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ EZME KEBAP

Ezme Kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ezme Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 5-6 domates
  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-4 sivri biber
  • 6-7 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Ezme Kebap Nasıl Yapılır?

  • Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin. Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın.
  • Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin.
  • Kıyılmış domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!