ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ CİĞERLİ BULGUR PİLAVI

CİĞERLİ BULGUR PİLAVI

6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ciğerli bulgur pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur250 gr dana ciğeri2 su bardağı su1 soğan3-4 çorba kaşığı sıvıyağTuz
Ciğerli bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın. İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın.

Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Tuz serpip karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.

Ciğeri 6 kâseye paylaştırın. Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!