ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR ZERDE

Zerde

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerde tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç 8 su bardağı su 2.5 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı gülsuyu 1 tutam safran 1 çay kaşığı zerdeçalSüslemek için:Kuşüzümü
  • çam fıstığı ince çekilmiş antep fıstığı

Zerde Nasıl Yapılır

Safranı, gülsuyu içinde 2 saat bekletin. Kuşüzümlerini yıkayıp ayıklayın ve bir kaba alın. Yumuşayıp şişmesi için ılık suda bekletin. Nişastayı yarım bardak suda eritin.

Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Kalan suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suda inceltilmiş nişasta, şeker, safranlı gülsuyunu ve zerdeçalı ekleyin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Zerdeyi ılınınca kaselere paylaştırın, üzerini süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:29

çok güzel oldu elime sağlık teşekkürler.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.