ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SÜT PİDESİ

Süt pidesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süt pidesi tarifi için malzemeler

  • Hamuru için2 yumurta Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 su bardağı unMuhallebi için5 su bardağı süt 5 yemek kaşığı pirinç unu 8 yemek kaşığı toz şekerÜzeri içinÜzüm pekmezi

Süt pidesi Nasıl Yapılır

Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp fırın tepsisine yayın. 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Muhallebi için tüm malzemeyi bir tencerede kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Daha önce pişirdiğiniz hamurun üzerine pişen muhallebiyi döküp fırına verin. 15 dakika kadar pişirip fırından çıkarın.

Dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerlerine üzüm pekmezi döküp mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.