ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SÜT PİDESİ

SÜT PİDESİ

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süt pidesi tarifi için malzemeler
  • Hamuru için
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un Muhallebi için
  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için
  • Üzüm pekmezi
Süt pidesi Nasıl Yapılır

*Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp fırın tepsisine yayın. 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.

*Muhallebi için tüm malzemeyi bir tencerede kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Daha önce pişirdiğiniz hamurun üzerine pişen muhallebiyi döküp fırına verin. 15 dakika kadar pişirip fırından çıkarın.

*Dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerlerine üzüm pekmezi döküp mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!