Samsa tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Samsa tatlısı tarifi için malzemeler
- 200 gr milföy hamuruYarım su bardağı toz badem2 çorba kaşığı tozşeker1 yumurta akıŞerbet için: 3.5 kahve fincanı tozşeker2 çay bardağı suYarım limon
Samsa tatlısı Nasıl Yapılır
Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün. Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün. Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!