ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SAKIZLI VE MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Sakızlı ve muhallebili güllaç

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakızlı ve muhallebili güllaç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı nar tanesi

Sakızlı muhallebi için

  • 2 damla sakızı
  • 3.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Süsleme için

  • 1 çay bardağı orman meyveleri

Sakızlı ve muhallebili güllaç Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın.

Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.