ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SAKIZLI SÜTLAÇ

Sakızlı sütlaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakızlı sütlaç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt 2 su bardağı su 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı kırık pirinç 1 çorba kaşığı pirinç unu 2 parça damla sakızı 1 yumurtanın sarısı 1 tutam tuz

Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı 15 gr tereyağı 2 çorba kaşığı süt

Sakızlı sütlaç Nasıl Yapılır

Pirinçleri yıkayıp süzün. Sos tenceresine alıp 2 bardak su ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.

Yumurta sarısı ile ezilmiş damla sakızını bir kasede karıştırın.

Pirinç ununu 1 bardak sütle inceltip bulamaç haline getirin. Kalan 3 bardak sütü¸ sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. Şeker ve haşlanmış pirinci ilave edin. Bir iki taşım kaynatın. Bulamaç halindeki pirinç ununu azar azar ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın.

Üzerleri için yumur tasarısı, tereyağı ve sütü¸ çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün.

Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.