ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SAKIZLI MUHALLEBİLİ KUP

Sakızlı muhallebili kup

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakızlı muhallebili kup tarifi için malzemeler

  • 2 yumurtanın sarısı 1.5 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 1.5 çay kaşığı ezilmiş damla sakızı 6 su bardağı süt 1 su bardağı su 12-15 kedidili bisküvi 1 su bardağı portakal suyu (veya likör) Yarım su bardağı kiraz şekerlemesi 200 gr labne peyniri 1 su bardağı çırpılmış kremşanti 1 çorba kaşığı kakao

Sakızlı muhallebili kup Nasıl Yapılır

Nişasta ve unu bir bardak suda eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve şekeri tencereye alıp çırpma teli ile çırpın. Nişastalı su ve sütü ekleyip pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca damla sakızı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Bisküvileri portakal suyuna batırıp ıslatın ve kuplara dik olarak yerleştirin. Muhallebiyi üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde bisküvilerin ortalarına paylaştırın.

Kremşanti ve labne peynirini bir kaseye alıp çırpın. Kuplara paylaştırıp üzerini kiraz şekerlemeleriyle süsleyin ve kakao serpin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

nixie12.10.2016 16:38:09

Merhabalar...Muhallebiyi bugün deneyen biri olarak eklemek istediklerim var..Ama bunun öncesinde Julie&Julia filmini en nihayet izleyebilmenin keyfini çıkardığımı söylemek isterim...Biz bayanlar gerçekten mükemmeliz..:) Öncelikle ölçülerden bahsetmek istiyorum.Eğer 2 kişiyseniz bizim gibi mutlaka yarım ölçüde hazırlayın derim.Belki damak tadınıza hitap etmez.Oldukça fazla çıkıyor çünkü:) Ben buğday nişastasını tepeleme koydum,unu silme...Bu şekilde 1 lt süt yetiyor...Ne cıvık nede çok yoğun bir muhallebi yapmış oldum.Ama doğru kıvamımı tutturdum bilemiyorum:) Bence şekeride biraz azaltmalıyım bir dahaki yapışımda.Ben fazla şekerli sevmiyorum.İlk başta şeker ve yumurta sarısını çırpayım dedim ama yumurta sarısı az olduğundan vede ben mikseri kullanmadığımdan sanırsam,top top oldu..Fakat pişince minik sarı toplar açıldı:)) Labne peynirinin çeşitleri varmı bilemiyorum ama ben yeşilini aldım.Biraz tuzluydu.Sanki bu konuda yanlış yapmış gibi hissediyorum.Niyeki acaba:)) Günlerdir hep diyordumki ağzıma aldığımda böyle yaşpasta gibi bir tadın geldiği ama yerken ımmmmmmmm seslerini çıkartabileceğim bir tarif bulayım...Bu tarif böyle birşey işte.Portakal suyuna batan kedidillerim çok değişik bir tat vermiş.Labne portakal kremşanti...Yani çok değişik.Mutlaka deneyin derim.Tabi damak zevkimiz uyuyorsa:)) Ah son bir şey daha..Ben muhallebim fazla diye kedidillerimi 2 tane koymak zorunda kaldım ama 3 taneyi hak ediyor gerçekten.Ve bence her muhallebi arasına bölerek koysam daha bir keyifle yiyeceğimi düşünüyorum...Tarife emeği geçenlere çok teşekkür ederim.İyi geceler.... (Nixie)

Yorgo12.10.2016 16:38:11

Ben tariftekinin aynını yaptım, fena olmadı fakat şekeri fazla koymayın derim.

Misafir12.10.2016 16:38:23

teşekkürler nixie ilham verdin bende hemen deneyeceğim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.