ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KREMKARAMEL

> KREMKARAMEL
4 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremkaramel tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg süt (5 su bardağı) 1 yumurta 1.5 kahve fincanı mısır nişastası 2 kahve fincanı tozşekerKaramel için: 4

5 çorba kaşığı tozşeker

Kremkaramel Nasıl Yapılır

Derin bir tencerede yumurtayı çırpın. Süt, 2 kahve fincanı tozşeker ve mısır nişastasını ilave edip iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. 

Kremkaramel kalıplarını ıslatın. Hazırladığınız kremayı sıcakken kalıplara boşaltın.

Küçük bir tavada 4-5 çorba kaşığı şekeri karamelize edip kremaların üzerine gezdirin. Buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Kalıpları servis tabaklarına ters çevirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.