ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KREMALI SÜTLAÇ

Kremalı sütlaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı sütlaç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • Frambuaz
  • Antep fıstığı

Kremalı sütlaç Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Yumuşayan pirinci süt ile birlikte tencereye alın. Sık aralıklarla karıştırarak kaynatın. Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dakika pişirin. Nişastayı su ile çözdürüp sütlaca ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kremayı ilave edin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alı. Sütlacı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Üzerini frambuaz ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.