ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KESTANELİ PASTA

> KESTANELİ PASTA
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli pasta tarifi için malzemeler
  • Kek için:3 su bardağı un 3 yumurta Yarım su bardağı pirinç unu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 portakal 1 limonun rendelenmiş kabuğuİç malzeme için:1 paket kakaolu puding 2 su bardağı süt 50 gr sütlü çikolata 1 çay bardağı hazır kestane kırığıSüslemek için:2 kestane şekerlemesi 1 su bardağı çırpılmış kremşanti 1.5 su bardağı hazır kestane kırığı 2 kestane şekeri
Kestaneli pasta Nasıl Yapılır

Kek için tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Çikolatayı rendeleyin. Kakaolu pudingi sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ocaktan alıp çikolata ve kestane kırığını ekleyin ve iyice karıştırın. Portakalın suyunu sıkıp ısıtın.

Keki kalıptan çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Dilimlerin üzerini ılık portakal suyunun yarısını dökerek ıslatın. Alt kek diliminin üzerine hazırladığınız çikolatalı pudingi sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Kalan portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün. Kekin kenarlarını krem şantiyle sıvayıp kestane kırıklarını yapıştırın. Kekin üzerine kalan pudingi döküp katılaşmasını bekleyin. Kestane şekeriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.