ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KESTANELİ KOLAY PROFİTEROL

> KESTANELİ KOLAY PROFİTEROL
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli kolay profiterol tarifi için malzemeler
  • 500 gr kestane 1 su bardağı tozşeker 2 muz 1.5 paket pötibör bisküvi 1 çay bardağı süt 3 çorba kaşığı kuru üzüm 1 paket hazır çikolata sosu Bir kaç hazır kestane şekeri
Kestaneli kolay profiterol Nasıl Yapılır

Kestaneleri yıkayıp bıçağın ucuyla üzerlerini çizin. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar (kabukları soyulabilecek kıvama gelene kadar) haşlayın. Süzgece alıp ılınmaya bırakın. Kabuklarını soyup robota alın ve ezin.

Kestane püresini tavaya alıp şeker ve 2-3 çorba kaşığı su ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin.

Bisküvileri ufalayıp robotta un halinde ezin. Kestane püresine ekleyip çatalla ezerek karıştırın. Muzları soyup ilave edin ve çatalla ezin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi ıslatarak yuvarlayın. Üzerlerine birer üzüm yerleştirip hafif bastırın.

Topları servis tabağına üst üste dizin. Çikolatalı sosu paket üzerindeki tarif gibi hazırlayın ve topların üzerine gezdirerek dökün. Kestane şekerleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.