ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KEŞKÜLÜ FUKARA

KEŞKÜLÜ FUKARA

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keşkülü fukara tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı badem 1 su bardağı fındık 1 su bardağı antep fıstığı 5 su bardağı süt 2 çay bardağı tozşeker 4 çorba kaşığı nişasta
Keşkülü fukara Nasıl Yapılır

Badem, fındık ve antep fıstığı içlerini mutfak robotunda irice çekip süslemek için 4 tatlı kaşığı kadarını ayırın. 1 bardak sütle nişastayı karıştırıp bir kenarda bekletin.

Bir tencerede sütün kalanını (4 bardak) ısıtın. Ocağın altını kısıp şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar bir taşım kaynatın. İri çekilmiş yemişleri ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp nişastalı sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca kaselere paylaştırın. Kalan yemişle süsleyip soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.