ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KEŞKÜL-Ü FUKARA

Keşkül-ü fukara

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keşkül-ü fukara tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Üzeri için

  • Kaymaklı dondurma
  • Antep fıstığı

Keşkül-ü fukara Nasıl Yapılır

Pirinç unu ve nişastayı bir tencereye koyun, sütün bir kısmını ilave edip karıştırarak eritin. Sütün kalan kısmını, toz şekeri, toz bademi ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Toz Antep fıstığını da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Servis kuplarına paylaştırın, oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuyana kadar bekletin. Antep fıstığı ve kaymaklı dondurma ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.