ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KAZANDİBİ

Kazandibi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kazandibi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 15 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Servis için

  • Çilekli ve cevizli dondurma

Kazandibi Nasıl Yapılır

Un, pirinç unu ve nişastayı bir kasede bir bardak soğuk süt pürüzsüz olana kadar çırpın. Tencereye şekeri, bir tutam tuz ve kalan sütü koyun ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayan sütü ocaktan alın ve nişasta karışımına ekleyerek ılındırın. Karışımı kaynamış süte ekleyin ve tekrar ocağa alın. Katılaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın. Orta büyüklükte bir tepsiyi tereyağı ile yağlayıp pudra şekeri ile kaplayın. Muhallebiyi tepsiye dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, alt pişirme kısmını açıp kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp içinde soğuk su bulunan bir başka fırın tepsisinin içine oturtun. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin. Dikdörtgen parçalar kesip kendi etrafında sararak rulo şekli verin. Dondurma ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:22:42

tariflerniz süper

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.