ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KAYMAKLI BEYAZ ÇEVİRME TATLISI

KAYMAKLI BEYAZ ÇEVİRME TATLISI

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 kg tozşeker 1 su bardağı su Yarım limonun suyu 2 çay kaşığı vanilya 1 lüle kaymak (200 gr)
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı Nasıl Yapılır

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın. (Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur. Tatlı kıvamını bulmuştur.)

Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın. Cam servis kâselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.