ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KARAMELLİ SU MUHALLEBİSİ

KARAMELLİ SU MUHALLEBİSİ

6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli su muhallebisi tarifi için malzemeler
  • Su muhallebisi için:6 su bardağı süt 2 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı su 1 su bardağı tozşekerKaramel için:1 çay bardağı tozşeker Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı suKek tabanı için:1 hazır kakaolu kek tabanı 1 kahve fincanı gülsuyu 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
Karamelli su muhallebisi Nasıl Yapılır

Pirinç unu, nişasta ve unu 1 su bardağı suda eriyene kadar karıştırın. Süt, şeker ve unlu karışımı tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.

Küçük cam kalıpları folyo ile kaplayın. Hazır keki yuvarlak kalıpla kesip kalıpların dibine yerleştirin. Gülsuyu ile ıslatın. Üzerine muhallebiyi döküp buzlukta katılaşana kadar bekletin.

Karamel için şeker ve suyu tavada şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Limon suyunu ekleyip ağdalaşana kadar pişirmeye devam edin. Karameli yağlı kağıdın üzerine dekoratif bir şekilde döküp katılaşana kadar bekletin. Tatlıyı servis tabaklarına ters çevirip alın. Etrafını fındıkla süsleyip üzerine karamelçubuklarını ilave edin. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.