ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KADAYIFLI MUHALLEBİ

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kadayıflı muhallebi
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kadayıflı muhallebi tarifi için malzemeler
  • 250 g kadayıf
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 45 g tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 muz

Üzeri için

  • Çilek
Kadayıflı muhallebi hazırlanışı

  • Kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken ufalayın. Tereyağını tavada eritin ve ufalanmış kadayıfı ekleyip kavurun. Fındık içlerini tavada kavurun. 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kadayıfa ekleyip harmanlayın.
  • Un, 1 su bardağı şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın ve krem şantiyi ilave ederek mikserle 3-4 dakika çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra içine küçük kesilmiş muzları ekleyin. Kadayıfın yarısını cam bir kaba yayın ve üzerine muhallebinin tamamını dökün. Kalan kadayıfı da üzerine dökerek soğumaya bırakın. Üzerini çilekle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!