ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR İNCİR UYUTMASI

İncir uyutması

İncir uyutması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncir uyutması tarifi için malzemeler

  • 400 ml süt
  • 100 g kuru incir
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım ceviz
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

İncir uyutması Nasıl Yapılır

  • Adım Adım İncir Uyutması Yapımı:

    Kökeni Asya ve Akdeniz ülkelerine dayanan incir, genellikle tatlı ve reçel yapımında kullanılır. Türkiye'de en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu meyve, vitamin bakımından oldukça zengindir. Taze veya kuru bir şekilde tüketilir. Hücreleri yenilemesinin yanı sıra kas dokularını da geliştirir. İncir ve süt ile hazırlanan incir uyutması ise, Yozgat ile özdeşleştirilmiştir. Muhallebi kıvamında olan bu tatlı, ayda bir kez tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, tatlı krizlerini gidermek için sunabileceğiniz incir uyutması nasıl yapılır birlikte görelim:

    • Kuru incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin.
    • Yoğurt mayalama işlemindeki gibi parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde doğranmış incirleri ekleyin.
    • El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Karışımı kaselere paylaştırın ve üzerini streç folyo ile kapatın.
    • Kaselerin üzerini kalın bir bezle kapatıp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın.
    • Buzdolabına yerleştirip 2 saat bekletin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

    İncir Uyutmasının Püf Noktaları Nelerdir?

    • Tarife başlamadan önce incirin tadına mutlaka bakın. Böylece şeker miktarını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
    • İncirleri doğramak istemiyorsanız, rondodan geçirebilirsiniz.
    • Sütü ve şekeri sürekli karıştırın. Böylece şeker daha kolay bir şekilde eriyecektir.
    • İncirleri ekledikten sonra blender veya mikser ile karıştırın. Şeker kristalleri kalmadığından emin olun.
    • Hazırladığınız tatlıyı dinlendirmeden servis etmeyin. Kıvamının tutması için en az 2 saat bekletilmesi gerekir.

    1 Porsiyon İncir Uyutması Kaç Kaloridir?

    İncir uyutmasının bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, diyabet hastalarının küçük porsiyonlarla tüketmesi önerilir. Dilerseniz, Tekirdağ yöresi ile özdeşleştirilen incir tatlısını da deneyebilirsiniz.

    Yemeklerden sonra ikram edilen sütlü tatlılar mideyi rahatlatmasıyla bilinir. Özel gün ve kutlamalar için hafif bir şekilde sunulan rokoko tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.