ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR GELENEKSEL FIRIN SÜTLAÇ

Geleneksel fırın sütlaç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Geleneksel fırın sütlaç tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 tutam tuz
  • 1 litre süt
  • 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

Geleneksel fırın sütlaç Nasıl Yapılır

Pirinçleri yıkayıp orta boy bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.1 litre sütten küçük bir kaseye 4-5 yemek kaşığı ayırın. İçine nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırarak eritin. Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye ekleyin, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın. Tencerede kaynayan süte nişastalı karışımı ekleyin ve 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın ve sütlaçtan 2 kepçe kadarını bir kaseye ayırın, yumurta sarısını ekleyip karışımı çırpın. Kalan sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaselerine paylaştırın. Üzerine yumurtalı sütlaçtan birer kaşık gezdirin. Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek kadar soğuk su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırın sütlaç artık hazır, soğuduktan sonra servis yapın. 


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.