ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

Çilekli güllaç
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli güllaç tarifi için malzemeler
  • 10 yaprak güllaç
  • 1.5 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 500 g çilek
  • File badem
Çilekli güllaç hazırlanışı

  • Süt, şeker ve vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Bir güllaç yaprağını cam tepsiye yerleştirin. Üzerine ıslatacak kadar süt gezdirin. 4 güllaç yaprağını ekleyerek sütle ıslatın. Üzerine dilimlenmiş çilekleri dizin. Diğer güllaç yapraklarını sütle ıslatarak cam tepsiye yerleştirin. Üzerini çilek dilimleri ve  le bademle süsleyin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!