ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR AŞURE

Aşure

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aşure tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı Gönen baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 elma
  • 5~6 kuru kayısı
  • 100 g kuru üzüm
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 5 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Fındık
  • Antep fıstığı
  • Nar
  • Tarçın

Aşure Nasıl Yapılır

Buğdayı bir gece önceden sıcak su ile bir taşım kaynatın. Sabaha kadar bekletin. Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Buğdaya nohut ve fasulyeyi ekleyin. Sırayla pirinci, kuş üzümü, dolmalık fıstık, küp doğranmış elmaları daha sonra küçük doğranmış kayısıları ve üzümleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. En son portakal ve limon kabukları ile şekeri ilave edip pişirin. Hafif koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Üzerini küçük kesilmiş kayısı ve incir, nar taneleri, dövülmüş ceviz ve fındık, tarçın ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.