ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR ANTEPFISTIKLI KEŞKÜL

Antepfıstıklı keşkül

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antepfıstıklı keşkül tarifi için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 10 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı su
  • İri kırılmış antepfıstığı
  • File fındık

Antepfıstıklı keşkül Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleride çok ilgi görüyor. Antepfıstığına yarım çay bardağı sütü ekleyip bir tencerede iyice karıştırın. Süt, un, yumurta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip orta ateşte kaynatın. Pirinç ununu 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp tencereye ekleyin. Keşkül koyulaşana kadar pişirin. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antepfıstığı ve fındık ile süsleyip servis yapın.

Sade keşkül tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.