ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR YUFKALI TEL KADAYIF

Yufkalı tel kadayıf

Yufkalı tel kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkalı tel kadayıf tarifi için malzemeler

  • 2 yufka
  • 500 g tel kadayıf
  • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Süslemek için

  • 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Yufkalı tel kadayıf Nasıl Yapılır

  • Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerini 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın. Antep fıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. 
  • Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Ruloları 2 santim kalınlığında dilimleyip dik olarak yağlanmış tepsiye dizin. Kalan tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilınınca üzerine şerbeti dökün. Antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.