ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR YOĞURTLU PATLİCAN EZME

YOĞURTLU PATLİCAN EZME

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu patlican ezme tarifi için malzemeler
  • 6 patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
Yoğurtlu patlican ezme Nasıl Yapılır

*Bir kasede limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını temizleyip patlıcanları zeytinyağlı karışımın içine aktarın. Çatalla ezerek püre haline getirin.

*Sarımsağı rendeleyerek yoğurda karıştırın. Tuz ekleyin ve yoğurdu patlıcanın üzerine döküp karıştırın. Salatayı servis tabağına alın. Üzerini taze biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.