ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR TULUMBA TATLISI

TULUMBA TATLISI

4 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tulumba tatlısı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı (tepeleme) un 2 çorba kaşığı pirinç unu 100 gr margarin 1.5 su bardağı su Bir tutam tuz 2 çorba kaşığı ararot 1 çorba kaşığı tozşeker 6 yumurta Kızartmak için ayçiçeği yağıŞurup için:4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu
Tulumba tatlısı Nasıl Yapılır

Şurup için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip su ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Tereyağını tencerede eritin. 1.5 bardak su ekleyip bir taşım kaynatın. Unu azar azar ilave ederek 10 dakika kavurun. Ocaktan alıpılınmaya bırakın. Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Bir tutam tuz, pirinç unu ve ararotu ekleyip karıştırın. Cıvık hamuru ucu tulumba tatlısı duyu takılmış sıkma torbasına aktarın.

Ayçiçeği yağını orta hararetli ateşte ısıtın. Tatlı hamurundan yağın içine 5 santim uzunluğunda sıkın. Tencereyi sallayarak kızartın. Kızaran hamurları sıcakken soğuk şurubun içinde 15 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:28:59

teşekkürler hemde çok

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.