ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR TAŞ KADAYIF

Taş kadayıf

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taş kadayıf tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 hazır taş kadayıf
  • 6 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Arası için

  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz
  • Dondurma
  • Frenk üzümü

Taş kadayıf Nasıl Yapılır

Taş kadayıflerın kenarlarını bir bıçakla alın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Taş kadayıfları yumurtaya batırıp Ayçiçek yağında kızartın. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Sıcak kadayıfları soğuk şerbetin içine atıp bekletin. Şerbeti iyice çekince süzüp bir servis tabağına alın. Üzerine iri kıyılmış ceviz serpip bir başka kadayıfla üzerini kapatın. İri çekilmiş ceviz, Frenk üzümü ve dondurma ile süsleyerek ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.