ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR SÜTLÜ NURİYE TATLISI

SÜTLÜ NURİYE TATLISI

Sütlü nuriye tatlısı
12 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü nuriye tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 yumurta
  • 5 yumurtanın akı
  • Yarım su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Arası için

  • 150 g tereyağı
  • 2 su bardağı file badem

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Açmak için

  • 1 su bardağı nişasta

Üzeri için

  • 1 su bardağı süt

Süslemek için

  • Yarım su bardağı file badem
Sütlü nuriye tatlısı Nasıl Yapılır

  • Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur yoğurma kabına yumurta ve yumurta akını alın. Su ve tuzu ilave edip kar halini alıncaya kadar mikserle çırpın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri nişasta serperek çok ince açın. 15 yufkayı aralarına iki yufkada bir tereyağı sürerek tepsiye yayın. Üzerine file badem serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye yayın. En üstteki yufkayı yağlayın. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında üzeri açık pembe olacak şekilde 30 dakika pişirin.
  • Sütü ısıtıp ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerine bir kapak kapatıp 10-15 dakika bekletin. Soğuk şerbetin üçte birini tatlının üzerine dökün. Tekrar kapağını kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin. Kalan şerbeti 5 dakika daha kaynatıp koyulaştırın ve tatlının üzerine gezdirerek dökün. Tatlı soğuyunca dilimleyin. File badem ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!