Cevizli Tatlı

Cevizli Tatlı
21 Ocak 2021

Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı lokma tarifine göz atın. İftar ve bayram sofralarında sunabileceğiniz pratik ramazan tatlılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Tatlı için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş ılık margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
Cevizli Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Un, irmik, yoğurt, margarin, sıvıyağ, tozşeker ve kabartma tozunu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine cevizi ilave edin. Elinizde yuvarlayıp üzerini çatalla çizerek şekillendirin.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  4. Şerbet için, toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak şerbeti tatlının üzerine gezdirin. şerbeti çekene kadar bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo