ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ŞÖBİYET

Şöbiyet

Şöbiyet

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şöbiyet tarifi için malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su

Hamuru açmak için

  • 2 su bardağı nişasta

İç harcı için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik

Üzeri için

  • 200 g tereyağı
  • 100 g margarin

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Süslemek için

  • 4~5 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı

Şöbiyet Nasıl Yapılır

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, tuz ve azar azar su ekleyip orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru 7 parçaya ayırın. Yuvarlayıp 15 dakika dinlendirin. Hamurların üzerine nişasta serpip olabildiğince ince açın. Yufkaları üst üste koyun ve tam ortasından ikiye katlayın. Yufkaları 5.5 cm’lik kareler şeklinde kesin. İç harç için, süt ve irmiği karıştırarak pişirin. Kestiğiniz karelerin bir kenarına irmikli harçtan bir tatlı kaşığı koyun ve muska şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tereyağı ve margarini eritip muskaların üzerine gezdirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. İnce çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.