ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ŞEKERPARE

Şekerpare

Şekerpare

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şekerpare tarifi için malzemeler

  • 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
  • 1 Türk kahvesi fincanı irmik
  • 1 Türk kahvesi fincanı Hindistan cevizi
  • 1 Türk kahvesi fincanı fındık yağı (Yoksa ayçiçek koyun, fındık yağını tatlılarda çok severim o yüzden tercih ediyorum)
  • 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi 
  • 1 paket tereyağı (Oda sıcaklığında) 
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 limon

Şekerpare Nasıl Yapılır

@gulinisanmutfagi
25.3 bin takipçi
Gül Seda Türksoy

  • Şekeri ve suyu kaynatın, kaynayınca içerisine çeyrek limon atın ve bununla 10 dakika daha kaynatın. Şerbetiniz hazır (Önce şerbeti hazırlayın ki, soğusun. Çünkü tatlı ılık, şerbet soğuk olacak). 
  • Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Pudra şekerini de ekleyip iyice özdeşleştirin. Kalan diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Elinizle şekil verin. 1 yumurta sarısını üzerlerine sürün. Kahvaltı çatalı ile tek seferde hafif çizin. 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkınca 2-3 dakika bekletip şerbetini dökün. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin, ben toz Antep fıstığı ile süsledim.

Haşhaşlı kakaolu şekerpare tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.