Sarı burma tatlısı

Kaç
Kişilik
20 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Sarı burma tatlısı tarifi için malzemeler
Hamur için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Hamuru açmak için
- 1 su bardağı nişasta
İç harcı için
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için
- 250 g tereyağı
Sarı burma tatlısı Nasıl Yapılır
Şerbet için su ve toz şekeri tencerede koyulaşana kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir yoğurma kabında yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı, karbonat ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ekleyip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya ayırıp üzerlerini temiz bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. İç harcı için, cevizi toz şekerle karıştırın. Bezelerden bir tanesinin üzerine nişasta serpip oklavayla ince bir yufka açın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye kesin. Yufkanın kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip yufkayı sararak rulo yapın. Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip tepsideki tatlının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 30 dakika bekletip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!