ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR PORTAKAL REÇELİ

Portakal reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal reçeli tarifi için malzemeler

  • 2 kilo portakal
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Portakal reçeli Nasıl Yapılır

Portakalları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan küçük dilimleyin. Tencerede suyu kaynatın. Portakalları aktarıp bekletin. Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Üç gün kaynayan suda beklettiğiniz portakalları dilimleyin.

Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Dilimlediğiniz portakalları ilave edip reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın dilediğiniz zaman servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:38:39

ilk paragraf cok karisik.kaynatip sürekli suyunu degistirecekmiyiz,yoksa o kaynamis suda 3 gün bekletecekmiyiz(portakallari).

Misafir12.10.2016 16:39:10

evet bende anlamadim 3 gun ustuste suyla beraber kayniyacakmi yoksa birkere kaynatilmis suyun icinde 3 gun mu bekliyecek

Yorgo12.10.2016 16:39:18

Üç gün boyunca hergün su kaynatıp portakalları içinde bekleteceksin diye anladım ben.

Misafir12.10.2016 16:39:43

portakal recelini tekrar gözden gecirip detayini aciklarmisin

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.